Nyhet

Molderosen 2024 til Audun Vinger

Jazznytt-redaktør Audun Vinger ble i dag hedret med Moldejazz’ utmerkelse Molderosen. Komiteen uttaler i sin begrunnelse at Vinger har opparbeidet seg en velfortjent status som en av landets aller fremste formidler av ulike kulturformer, der stor kunnskap om historie går parallelt med dypdykk om nye trender og fremtidig utvikling.

Utmerkelsen Molderosen ble første gang utdelt av Moldejazz i 1967, og drøyt 70 personer og institusjoner har mottatt utmerkelsen siden den gang. Prisvinnerne kan underskrive brev, også elektroniske, med IMR (innehaver av Molderosen).
I en pressemelding fra festivalen kan vi lese at den mer eller mindre selvutnevnte Rosekomiteen består av de lett grånede herrer Petter Pettersson, Ragnar Heggdal, Bjørn Friisvold og Øyvind Aasgård, samt de heldigvis svært oppegående damene Hege Merethe Gagnat og Cecilie Nogva.

Om årets vinner av Molderosen sier komiteen følgende:

Vedkommende er en kulturpersonlighet med et vidt interessefelt, men muligens med en ekstra forkjærlighet for litteratur, billedkunst og musikk. Kandidaten har etter hvert opparbeidet seg en velfortjent status som en av landets aller fremste formidler av ulike kulturformer, der stor kunnskap om historie går parallelt med dypdykk om nye trender og fremtidig utvikling. Han – det er altså en han det er snakk om – har erfaring både som redaktør, kritiker og programleder – men mest av alt kjent som journalist med en tilsynelatende umenneskelig arbeidskapasitet. Bemerkelsesverdig er hans store nysgjerrighet når det gjelder å oppsøke nye relativt ukjente musikere og band, og skrive innsiktsfullt om hva de står for. Bare noen få personer kan betegnes som «rikssynser» i et lite land som Norge. Året rosekandidat er en slik – i ordet aller beste betydning. 

Vinneren av Molderosen 2024 kjenner vi best fra ukentlige artikler i Dagens Næringsliv, samt fra jevnlige bidrag i Jazznytt og bloggen «Now’s the Time». Han har i flere år ledet «Akademiet» under Moldejazz på en aldeles forbilledlig måte, noe som også selvsagt gir ekstrapoeng for tildelingen. At han fortsatt er en ung 50-åring, gjør at vi regner med å ha ham som en ivrig medarbeider under festivalen i mange år fremover. Vi gleder oss allerede!