Nyheter

Jazzprat i Jazzboksen

Også i år er Audun Vinger og Filip Roshauw fra magasinet Jazznytts populære og formidlings-prisbelønte fredagsblogg «Now’s The Time» vertskap for Jazzprat i Jazzboksen på Kongsberg Jazzfestival.

I Jazzboksen på Kongsberg Jazzfestival snakker Filip Roshauw og Audun Vinger med musikere, veteraner og nykommere på festivalen i en grundig og underholdende tone som kan fungere som en fin start på festivaldagen.

Du får møte følgende, i tillegg til en og annen overraskelse: 

Onsdag 3. juli kl 14:00:
Marte Eberson & Morten Qvenild. To talentfulle tangenttrillere som har utretttet så mye i norsk musikk er i byen for å spille med bandet Eberson –  og for å snakke om sine kunstnerskap.

KAOSrepresentanter fra denne mystiske festivalgruppa som avverger plutselige kriser, bedriver hestehvisking, fikser ting med gaffa-tape og tar viktige avgjørelser forteller om hva som foregår bak kulissene på Kongsberg denne uka.

Torsdag 4. juli kl 12:00:
Hvem blir mottaker av årets #huninvesterer-stipend, som innebærer en stor pappsjekk og muligheten til å komme tilbake neste år for å presentere et bestillingsverk? Det er uansett en god musiker, og hun kommer til jazzboksen.

Phil Minton & Veryan Weston. Særingfest nede på Smeltehytta er en av festivalens sentrale organer, ja det er noe av det som gir mest kunstnerisk særpreg til Kongsberg. Dette er to av britisk improvisasjonsmusikk store veteraner, henholdsvis vokalist og pianist, og med et langt og osmotisk samarbeid.

Fredag 5. juli kl 12:00:
1624: Kongsbergs store sønner Tom Hasslan, Axel Skalstad og Håvard Aufles snakker om felles og egne prosjekter og om hvordan byen fikk dem til å bli musikere.

Daniel Spicer, britisk forfatter, musikkjournalist og festivalgjest. Har utgitt bok om tyrkisk psykedelia, kommer i høst med en biografi om Peter Brötzmann og etter det med en bok om skandinavisk frijazz.

Lørdag 6. juli kl 12:00:
Christian Wallumrød. Det er flere store sønner. Den viktige pianisten og komponisten fra den sterke musikerfamilien er tilbake i byen for å spille duo med Ingebrigt Håker Flaten.

Mona Krogstad. Saksofonisten som også er kjent fra band som Juno, Superspreder og egne prosjekt, er på plass for å snakke om sitt bestillingsverk Serenity Now og betydningen av håp i en urolig tid.