Nyhet

Pris til Jazznytt

Jazznytt er tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. – Med sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen får Jazznytt prisen for språk og formidling, uttaler juryen.

For andre gang er Jazznytt tildelt Norsk Tidsskriftforenings pris for språk og formidling. Første gang var i 2019. Prisen er tildelt på bakgrunn av Jazznytts fire utgaver i 2023.

Juryens begrunnelse:
Tidsskriftredaktøren er en tusenkunstner; vedkommende elsker sitt emne, har en sjelden oversikt over feltet, en sikker smak for hva som vil fengsle leserne og en gåtefull evne til å forvandle skribentenes skisser til genuint innsiktsfulle bidrag til den offentlige samtalen. Etter første nummer i 2023 byttet Jazznytt redaktører. Juryen er overbevist om at den kjærlige formidlingen av jazzmusikk, den engasjerende essayistiske refleksjonen over det musikalske uttrykkets egenart og de nye talentfulle jazzskribentene har funnet sitt aller triveligste hjem hos de nye redaktørene. Jazznytt mottar Norsk tidsskriftforenings pris for språk og formidling 2024.

Prisen blir delt ut 23. mai under Tidsskriftdagen 2024 på Litteraturhuset i Oslo.
Om du ikke allerede abonnerer på det prisvinnende magasinet Jazznytt, så kan du tegne abonnement her.