Nyheter

Nytt nummer av Jazznytt!

Vi er stolte over et innholdsrikt og visuelt fristende nytt nummer av Jazznytt – sjekk ut innholdet her!

I en lang og grundig featureartikkel i form av en såkalt «oral history» nøster Filip Roshauw opp den spennende historien om samarbeidet mellom The Brazz Brothers og Lester Bowie, noe som resulterte i turnering og albumet Brazzy Voices. Et aldri så lite hint av Lillehammer-OL er det også.

Saksofonisten (med mere) Marthe Lea har skapt stor begeistring med sine aktiviteter de siste årene, inkludert som en del av jazzbevegelsen Motvind. Karoline Ruderaas Jerve tok turen til Herlighetens vei i Rollag, og ut til tekstilkunstutstilling på Henie Onstad Kunstsenter.

Kunstner og forfatter og musiker Lars Elling har vi hatt intervju med tidligere, nå presenterer vi et utdrag fra hans bok Ved porten til stillhetens skog (Forlaget Oktober). Det er et langt og personlig essay om kunstens vesen, spesielt sett gjennom vennskapet med Stian Carstensen og innspillingen av Musical Sanatorium – albumet som fikk musikeren opp fra sammenbruddets dype daler.

I utgavens Blindebukk møter vi pianist Kjetil Mulelid, som snart er aktuell med sin mangesidige soloplate (men med mange forskjellige musikere) som heter Agoja. Vår mann Kjetil Jerve setter ham på prøve med forskjellige albumkutt for å igangsette en interessant samtale om dette og hint.

Vi starter årets essay-serie, som heter «Imaginære konserter for imaginære scener» og er skrevet av forfatter og kurator Lars Mørch Finborud. Denne gangen skriver han om konserten Jazz mot kols – som antakeligvis aldri fant sted, skjønt hvem vet.

Vi har ellers intervjuer med Sara Fjeldvær, Amalie Dahl og Kai Von Der Lippe, skriver om Vossa Jazz-bok, Oslo Jazz Circle og Jakob Bro-film, i tillegg til et stort antall anmeldelser, faste spalter og andre saker.

Bli gjerne abonnent og støtt opp om musikkjournalistikk i en sårbar fase – og få deg en fin opplevelse i et godt designet papirtidsskrift, gjort av Nick Alexander.

Følg gjerne også oppdateringer i vår ukentlige blogg Now’s The Time og «Månedens album» på jazznytt.no.