Nyheter

Whoomp whoomp! Ny utgave av Jazznytt

Det er selveste TROMBONEN som står i fokus i sommernummeret av Jazznytt.

Et nobelt instrument, som i tillegg later til å ha fått sin renessanse i norsk jazz den senere tid. Vi studerer trombonen fra forskjellige innfallsvinkler, blant annet via en stor rundebordssamtale om trombonens historiske vesen og dens levende rolle i samtiden. Vi har også trombonedikt og trombonetegneserie.

*Nummerets hovedintervju med saksofonist, komponist og lagspiller Eirik Hegdal er gjort av vår prisvinnende jazzjournalist Terje Mosnes.

*Jazznytt er også et kulturtidsskrift, og fortsetter å fremheve nye essays. Forfatter og kritiker Maria Lokna introduserer sin tredelte serie om musikk og kropp.

*Christian Meaas Svendsen har et festivalessay om utfordringene og gledene ved idealisme og musikkmisjonering.

*Utgavens Blindebukk er med pianist og komponist Liv Andrea Hauge, blant annet aktuell med utgivelsen Hva nå, Ekko?

*Tore Stavlund har lest den nye mursteinen om Sonny Rollins, og Jazznytt begynner også med en fast spalte fra selveste Kresten Osgood. Selvfølgelig inneholder den trombone.

*Den ukentlige bloggen og nyhetsbrevet Now’s The Time viser seg nå også i den lange innledningsseksjonen med intervjuer og småstoff som bygger videre på saker fra NTT og også inneholder mye nytt stoff.I tillegg inneholder bladet en mengde anmeldelser og faste spalter.

Jazznytt er på utkikk etter nye abonnenter –  bli gjerne en du også.