Nyhet

NTT nominert til Årets musikkjournalistikk 2021

Audun Vinger og Filip Roshauw er nominert til Årets musikkjournalistikk 2021 for Jazznytts ukentlige musikkblogg, Now’s The Time. Prisvinner annonseres under bylarm torsdag 30. september.

Jazznytts ukentlig musikkblogg, Now’s The Time, er blant tre nominerte til Årets musikkjournalistikk 2021. Dette er andre gang en samlet musikkbransje deler ut prisen for den beste musikkjournalistikken. Now’s The Time var blant de nominerte også forrige gang, da det var Klassekampens Mari Brenne Vollan som stakk av med prisen.

Bak prisen står Musikkindustriens Næringsråd, og målet er å stimulere til mer og bedre musikkjournalistikk i Norge ved å løfte frem de redaksjonene og ildsjelene som prioriterer musikken i et forflatet medielandskap. Prisen deles ut under by:Larm torsdag 30. september kl. 13.00. Vinneren får et diplom og et arbeidsstipend på 10.000 kroner for å videreutvikle journalistikken.

De tre finalistene som konkurrerer om prisen for Årets Musikkjournalistikk 2021 er:

Joakim Slettebak Wangen, for artikkelserien “Koronasøknaden” (Adresseavisen)
Artikkelserien handler om kompensasjonsordningen for kultursektoren og Sommerfestivalen i Selbu som ble tildelt 960.000 kr i kompensasjon for avlyst festival. Gjennom grundig kildearbeid ble det avdekket at festivalområdet i Selbu var opptatt på datoen arrangøren oppga i søknaden, at festivaldatoen aldri ble annonsert, at det aldri ble startet billettsalg, og at verken artister eller underleverandører var booket. Som følge av avsløringene har politiet siktet eierne for grovt bedrageri, mens Kulturrådet har krevd kompensasjonen tilbakebetalt.

Arvid Skancke-Knutsen og Per Ole Hagen for boka “Da musikken stilnet” (Absolutt forlag)
«Da musikken stilnet» er en bok om hvordan alle som jobber i den norske musikkbransjen ble rammet av konsekvensene av koronapandemien. Forfatter Arvid Skancke-Knutsen har intervjuet mer enn seksti aktører om hvordan livene deres ble snudd på hodet, mens fotograf Per Ole Hagen har på unikt vis dokumentert hva som skjedde.

Filip Roshauw og Audun Vinger for musikkbloggen “Now’s the time” (Jazznytt)
Jazznytts fredagsblogg Now’s the time har i løpet av 2020/2021 publisert 70 utgaver hvor de gjennom anmeldelser, intervjuer, reportasjestoff og institusjonskritikk gir jazzjournalistikken en bredere musikalsk og samfunnsmessig kontekst. Bloggen er grundig og dyptpløyende i all sin omtale av ny, norsk musikk innenfor deres selvdefinerte segment «jazz og omegn».