Nyheter

Nytt nummer av Jazznytt

Høstnummeret av Jazznytt er straks ute hos abonnenter og Narvesen.

Stian Carstensen har heldigvis kommet tilbake til musikken, og den dypt begavede og eiendommelige musikeren snakker om alt mulig rart sammen med journalist Filip Roshauw i forkant av nytt album.

På omslaget finner vi den store amerikanske trompetisten Ambrose Akinmusire som er på vei til Norge med eget band og et samarbeidsprosjekt med Scheen Jazzorkester. Hans bevisste spill gjenspeiles i hans samfunnssyn.

Bjørn Stendahl tenker tilbake til 1921, et sentralt år for jazz i Norge. Han har gått gjennom avisenes beskrivelser fra den gang av de tilreisende musikerne og underholderne som brakte jazzmusikk til Norge første gang, og det er skremmende lesning full av rasistiske stereotypier.

Det eksperimenteres mye i jazzens yttergrenser om dagen, der en ny holdning til elektronisk klubbmusikk og improvisasjon viser seg. Møt Dorothea Økland, Sofie Tollefsbøl fra MIDISOFI og Kai von der Lippe fra bandet Why Kai, som er eksponenter for denne begeistrende utviklingen.

Ellers er det intervjuer med gitarist og snart soloalbumdebuterende Christian Winther, saksofonist Elisabeth Lid Trøen og pianist Isach Skeidsvoll, i tillegg til fotogalleri fra noen av sommerens festivaler, våre faste spalter og artikler, og en stor mengde omtaler av plater, bøker og filmer. God lesning!