Nyhet

Now’s The Time tildelt TONOs formidlerpris

Jazznytts fredagsblogg, Now’s The Time, er tildelt TONOs formidlerpris. – Med kunnskapsrik penn og lekent ordforråd leder Audun Vinger og Filip Roshauw oss ukentlig gjennom landskapet innen fagfeltet «jazz og omegn» i den norske musikkfloraen, skriver juryen i sin begrunnelse.

Prisen ble delt ut onsdag 9. desember under et redaksjonsmøte i lokalene til Jazznytt i Grensen i Oslo. Det var musiker og komponist Sten Ove Toft fra Formidlerprisens jury som overrakte prisen til bloggens skribenter Audun Vinger og Filip Roshauw på TONOs og juryens vegne. Prisen består av 50 000 kroner og et diplom utformet av Magne Furuholmen.

– Jeg ble glad, jeg syns det er fortjent. Vi rekker fremdeles ikke over halvparten av alt vi gjerne skulle gjort i NTT, men jeg er stolt av det vi får til, sier Filip Roshauw som svar på Jazzinorges spørsmål «hva føler du nå», og fortsetter: – Våren føltes veldig todelt, mellom Atomic, Jon og at vi gradvis var på vei mot andre ting i den første delen og så numrene fra midten av mars og utover, som i stor grad ble diktert av omstendighetene. Jeg syns vi fikk mange gode perspektiver fram der, men det var fint å komme fram til høsten også, hvor jeg føler at blikket på litt ulike måter er blitt flyttet mot innholdet i musikken, og at vi er mer opptatt av en god miks i hver remse.

I oktober rundet NTT den 100. utgaven siden starten høsten for to år siden. Det har blitt over 3,3 millioner tegn, 728 023 ord for å være helt presis, siden den gang. Men Filip og Audun ser heldigvis ikke ut til å gi seg med det første.

– Vi vil at leserne skal åpne noe helt spesielt hver fredag, og jeg føler NTT er nærme nok ofte nok. Det er vanvittig gøy å få en musikkavis inn i mailboksen onsdag, torsdag og fredag fra Audun hver eneste uke. Nå venter en siste fredag før det er julenummer, nyttårsnummer og 2021 etter der igjen. Jeg tror det blir et år hvor vi kan gjøre det vi har forsøkt siden starten: å skjønne hvordan musikk oppstår og funker. Pengene fra Tono kommer også godt med – etter at vi har kjøpt Til Vigdis har vi fremdeles råd til en haug takeaway-middager og konsertbilletter som leserne vil nyte godt av fremover, sier Filip.

Tildelt skribenter for første gang
TONOs formidlerpris deles ut en gang i året til enkeltmennesker eller organisasjoner som «gjør en eksepsjonell innsats for å øke kunnskapen, forståelsen og begeistringen for musikk og skapingen av den». Blant tidligere mottakere er Øya-festivalen, Mannfred Eicher/ECM, musikkforlegger Leif Dramstad og hip hop-formidler Tommy Tee. 2020 er det første året prisen har vært tildelt et medium og deres skribenter. Juryens begrunnelse:

«Ingen gjemt og absolutt ingen glemt later til å være mantraet til «Now’s the time». Jazznytts blogg hyller de store og trekker frem de små i dybdeintervjuer fritatt fra redaksjonelle restriksjoner. Det er befriende å lese musikkjournalistikk som ikke lar seg styre av kommersialitet og klikkvennlighet. Sosiale medier og selvpromotering er ingen erstatning for god journalistikk, og musikere i alle sjangre er avhengige av riktig medieoppmerksomhet. Med kunnskapsrik penn og lekent ordforråd leder Audun Vinger og Filip Roshauw oss ukentlig gjennom landskapet innen fagfeltet «jazz og omegn» i den norske musikkfloraen. Skrivegleden lyser opp på skjermen når man blar seg gjennom utallige spaltemeter.»

Juryen for TONOs formidlerpris er den samme som for EDVARD-prisen og har i 2020 bestått av Peter Edwards (Norsk Komponistforening), Kristin Norderval (Norsk Komponistforening), Torgny Amdam (NOPA), Samsaya Sharma (NOPA), Sten Ove Toft (Uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Thomas Wettergren (Musikkforleggerne) og juryleder Stine Lieng (Musikkforleggerne).