Nyheter

Vårnummeret av Jazznytt er straks ute

Omslag og utgavens hovedintervju er viet den unge gitaristen Oddrun Lilja, som i vår utkommer med sin verdensomseilingplate :Hjem til verden på Jazzland.

Kunsthistoriker, forfatter og musikkfreak Lars Mørch FInborud skriver om kunstneren og joikeren Nils-Aslak Valkeapää, som fra søttitallet, sammen med jazzmusikere som Seppo Paakkunainen og Esa Koitilainen utviklet et helt nytt tonespråk. Jazznytt besøker også utøvere som i dag tøyer jazzstrikken som samisk uttrykksform, nærmere bestemt LEAGUS, Marja Mortensson og Ánnásuolo.

I et oversatt utdrag fra en ny bok følger vi den spennende historien om da Dave Brubeck og hans kvartett i 1958 på oppdrag av den amerikanske stat ble sendt på turne i Øst-Europa og Midtøsten, og Brubeck fant de rytmiske fellesnevnerne som forener oss.

Det er intervjuer med aktuelle artister som WAKO, Master Oogway og Veslemøy Narvesen, utgavens Blindebukk er Hans Hulbækmo, og i tillegg finner vi alle faste spalter og en stor mengde plateanmeldelser.

Jazznytt er tilgjengelig hos Narvesen, men vi anbefaler et abonnement. Da kan du også få tilgang til vårt rikholdige digitale arkiv tilbake til 1960.