Nyheter

Du snakker!

Jazznytt tilstede med snakketøyet på festivalene.

Det er høy aktivitet i juli og august på flere av de flotte jazzfestivalene i landet vårt. Allerede kommende uke vil den populære fredagsbloggen Now’s The Time holde «livesendinger» i Jazzboksen på Kongsberg, torsdag, fredag og lørdag kl. 12. Filip Roshauw og Audun Vinger tar imot musikere og festivalfolk til alvorlig lettbente samtaler, med følgende program.

Torsdag
Anja Lauvdal, Hans Hulbækmo og Fredrik Luhr Dietrichson fra Moskus om Joni og Erlend Apneseths musikk
Petter Wettre om Michael Brecker og seg selv
Bård Vegard Solhjell om klima og musikk

Fredag
Tine Asmundsen om Pastor’n og Kongsberg
Ståle Liavik Solberg og Barre Phillips om særinger og fest
Frida Ånnevik om favorittlåter og gjendiktninger

Lørdag
Eirik Hegdal om å være årets festivalmusiker
Tor Dalaker Lund musikalske minner fra Kongsberg
Ragnhild Menes om festivallivet

*

 

Etter en ukes hvile går turen til Molde for Audun Vinger, som er vertskap for Jazzakademiet i Bar A på Hotell Alexandra hver dag.

Mandag
AiR Gard Nilssen
Siril Malmedal Hauge

Tirsdag
Joshua Redman

Onsdag
Alf Hulbækmo
Ambrose Akinmusire

Torsdag
Debatt om jazz og reiseliv

Fredag
Om jazzlinja i Trondheim med Erling Aksdal og JUNO

Lørdag
AiR Gard Nilssen
Bill Frisell

 

*

På Klubbdagen på Øyafestivalen blir det diskusjon på Litteraturhuset med Maren Ørstavik, Filip Roshauw og Audun Vinger om barnemusikk og jazz, før konsert med unge norske jazzmusikere som tolker Georg Riedel. På Biblioteket-scenen på Øyafestivalen i Tøyenparken blir det møter med blant andre Selma French Bolstad, Sanskriti Shrestha og Gard Nilssen/Andre Roligheten duo.

 

*

Dette bringer oss elegant over i Oslo jazzfestival, der det tirsdag blir Jazznytt18 på Sentralen med Ketil Gutvik som skal snakke om gjenoppstandelsen av The Quintet med Calle Neumann, og Maj Britt Andersen som snakker om sin karriere og storkonserten hun skal ha i Universitetets Aula. Dette jazzsnakkeriets moveable feast flytter seg til Herr Nilsen på lørdagen, der det blir gamle krigs- og basshistorier med avtroppende festivalsjef Edvard Askeland. 

Er det noen som har en eske IFA til Jazznytt-redaksjonen?