Nyheter

Poesi og jazz

Jazznytt18 byr på jazz og poesi under festivalen Litteratur Oslo. Karl Seglem, forfatter og musiker Tore Stavlund, poetene Inger Elisabeth Hansen og Tone Hødnebø samt festivallyriker for Oslo Jazzfestival, Amalie Kasin Lerstang, er blant gjestene.

I sammenheng med festivalen Litteratur Oslo som foregår rundt omkring i byen neste uke, med gjester som Dag Solstad, James Wood og Kjersti Skomsvold, skal det avholdes to Jazznytt18-arrangementer på den klassiske sentrumsbaren Last Train i Oslo, tidlig kveld tirsdag og onsdag.
Ikke nødvendigvis jazzpoesi, men jazz og poesi, og noe fint å oppleve etter jobb sånn cirka.

Tirsdag 28. august er det de prisbelønte og høstaktuelle poetene Inger Elisabeth Hansen og Tone Hødnebø. Begge regnes som våre fremste lyrikere, og har mottatt henholdsvis Brageprisen og Gyldendalprisen for sitt forfatterskap. Hansen er snart aktuell med krysninger/konvoi, en samling dikt og dokumentariske fabler, Hødnebø utgir i oktober sin gjendiktning av Anne Carsons nyklassiker Rød selvbiografi. Det blir også et møte med saksofonist og bukkehornist Karl Seglem, som i tillegg til en anselig mengde plateutgivelser også har rukket å utgi tre diktsamlinger. Den siste, Kvervel, kom tidligere i år på Skald.

Onsdag 29. august er det kortforedrag om jazzens litterære rytme av forfatter og musiker Tore Stavlund, opplesning av poet og festivallyriker for Oslo Jazzfestival, Amalie Kasin Lerstang som nylig kom med samlingen Vårs, og en performance av poet Fredrik Høyer og musiker Bendik Baksaas, som på helt nytt vis lager nettopp moderne jazzpoesi, senest med singelen «Ode til alt».

Kl 17 begge dager.
Programleder er Jazznytt18s Audun Vinger