European Jazz Nights på Nasjonal Jazzscene

Også i år byr flere europeiske ambasader opp til European Jazz Nights på Nasjonal Jazzscene i hovedstaden. I år er det bare å sette av dagene 10. 11. og 12. februar til en helg i den europeiske jazzens tegn.

Programmet er sterkt med den tyske trombonisten Nils Wogram i spissen. Han kommer med sin Nostalgia Trio med den tyske organisten Florian Ross og den serbiske perkusjonisten Dejan Terzic. Fra Italia får man besøk av duoen AngeliFukushima. Dvs den ytterst originale gitaristen Paolo Angeli og den japanske fiolinisten Takumi Fukushima. Japansk/italiensk impro av beste merke. Fra Østerrike kommer vokalisten og pianisten Ángela Tröndle med sitt Mosaik-ensemble. Også et eksperimenterende ensemble, med masse reperanser til moderne, klassisk musikk og pop. Fra Irland kommer sangeren Cormac Keneveys Quartet og fra Nederland den fine Jeroen van Vliet Trio som spiller lyrist og vakker pianotriojazz.
Fra Finland kommer et av de friskeste tilskuddene til jazzfamilien det siste året, nemlig trioen Elifantree, et band med trøkk og mange overraskelser. Sist, men ikke minst kan man (endelig) få oppleve den fransk/japanske kraftduoen Donkey Monkey på Nasjonal Jazzscene. Pianisten Eve Risser og perkusjonisten Yuko Oshima har en energi og et trøkk i spillet sitt som nesten savner sidestykke. Kombinert med masse humor, er dette et must for de fleste klubbscener, noe flere festivaler den senere tid har oppdaget, bl.a. Umeå Jazzfestival og Tampere Jazz Happening.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode