16_01

Anmeldelser

Kristin Asbjørnsen

«I’ll meet you in the morning»
UNIVERSAL 602537456208

I de senere årene har Kristin Asbjørnsen markert seg som den sterkeste formidleren av den mer moderne gospelmusikken her på berget.

Av: Jazznyttred.

19.09.2013 Skriv kommentar

Hennes seneste plater har på mange måter gjort denne musikken mer tilgjengelig for «folk flest», og spesielt Har Asbjørnsen tatt ansvar for arven etter Ruth Reese (1921-1990). Denne arven er svært sterk i Asbjørnsens tolkninger.

På «I’ll meet you in the morning» fortsetter hun, etter alle solemerker, suksessen fra de to forrige albumene «The night shines like the day» fra 2009 og «Wayfaring Stranger» fra 2006, som begge solgte svært godt, og som gjorde Asbjørnsen til en artist «alle» fikk et godt forhold til. Hun var bra nok til å tiltrekke seg de som for det meste holder seg til den heftigste jazzen, samtidig som hun også fikk et stort publikum som i utgangspunktet ikke forholdt seg til noe som kunne lukte jazz eller improvisert musikk.

På «I’ll meet you in the morning» synes jeg hun gjør sitt spesielle uttrykk enda klarere og mer profesjonelt. Noen vil kanskje hevde at det nesten høres litt for fint ut, men jeg er ikke enig i det. Asbjørnsens raspete stemme er hovedelementet som bærer platen framover. Sammen med spesielt Olav Torgets gitarspill, som både har amerikanske og, ikke minst, afrikanske elementer i seg, får vi servert et strålende vakkert lydbilde som ikke mange gjør dem etter.

«I’ll meet you in the morning» bør bli en like stor salgssuksess som de to foregående platene hennes. Asbjørnsen har plukket med nensom hånd i spiritual-materialet, gjort det til sin egen musikk og serverer det på sølvfat til det musikkelskende publikum. Noe mer skal vi ikke forlange av en utrolig bra artist som bør få stor internasjonal annerkjennelse for denne plata.
Kristin Asbjørnsen (v), Olav Torget (g, konting, lapsteel v), Gjermund Silseth (b, v), Knut Aalefjær (dr, perc, vib, balafon), Anders Engen (v, p, keys, perc), Monica Ifejiika (v)
Jan Granlie

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode