sjur_olav

Anmeldelser

Miljeteig har noe stort på gang

OSLO JAZZFESTIVAL: Dette er knall, og en liten platesensasjon kan være rundt hjørnet når Sjur Miljeteig denne høsten debuterer med eget band.

Av: Jazznyttred.

14.08.2013 1 kommentar

Det var ikke plass til en fyrstikk ekstra inne på Mono, men for et lydhørt publikum! Og sånn må det nesten være, i møte med en trompeter som elsker mye luft, og som aldri ønsker å briljere i høyden. Han liker seg best i Chet Bakers register, men spiller helt annerledes.

Mathias Eick? Ja, de ligner hverandre. Men banda de stiller med sommeren 2013 låter ganske så forskjellig. Sjur Miljeteig er på vei i retning electronica. Marte Eberson og Øystein Skar har vidt forskjellige roller som keyboardister, men de er begge ytterst tro mot bandlederens idéer. Mer enn som ekvilibristiske solister, har de som oppgave å lage «godlyd» – en oppgave de løser fortreffelig. Eberson får forresten utfolde seg i et glitrende soloparti mot slutten av konserten. Det er ikke mye som kan konkurrere med lyden av Fender Rhodes!

De gangene musikken tar av – det eksploderer ikke, men det vokser og vokser og vokser og … – da er gitaristen Olav Torget sentral. Og han kan spille rockete gitarsoli! Det låter vidunderlig, når han får følge av Miljeteig på toppen av de mest stormfulle høyder.

Sjur Miljeteig er et levende bevis på at man ikke må spille høyt på trompet for å bli hørt; jeg regner med at Lew Soloff angrep sitt horn ganske annerledes på en annen kant av Oslo sentrum.

Jeg var spent på låtmaterialet det nye bandet til Sjur Miljeteig hadde fått å jobbe med, og jeg medgir at jeg var litt usikker etter 20 minutter – men en ulmende skepsis forsvant som dugg for sola. Dette bandet må nødvendigvis komme til å prege den cooleste live-scenen i overskuelig framtid.

Tekst: Arild Rønsen
Foto: Ann-Iren Ødeby

1 kommentar

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode