bushmans revenge

Anmeldelser

Bushman’s Revenge

«Electric Komle – LIVE!»
RUNE GRAMMOFON RLP2144

UKENS PLATEANBEFALING FRA JAZZNYTT: Den rocka jazztrioen Bushman’s Revenge feirer i disse dager sin ti-årsjubileum med flere konserter rundt om i landet.

Av: Jazznyttred.

15.05.2013 Skriv kommentar

Deres nyeste skive, «Electric Komle – LIVE!» er en god oppsummering av disse ti årene. Etter hva jeg har klart å regne meg fram til, så er dette deres femte innspilling, noe som jeg ikke tror begrunnes i at de tre herrer ikke har hatt ideer til å lage ei røys av plater i denne formasjonen. Jeg tror heller det har å gjøre med at de tre musikerne, kanskje særlig trommemester Nilssen, har mer enn fulltids-jobb med å støtte opp under og hjelpe andre musikeres plate- og konsertsuksesser.

Musikken på «Electric Komle – Live!» er, som sagt rocka. Det er vel nærmest så vidt man kan kalle det jazz. Men det bryr vi oss fint lite om, så lenge det som serveres er såpass tøft som dette!

Helte Hermansen er en ener på gitar. Han kjenner sin rockehistorie ut og inn, og bidrar hele veien med spill som ligger i kjølevannet av Jimi Hendrix og i nabolaget til Vernon Reid i Living Color. Samtidig kan vi høre at det er mye jazzhistorie i spillet hans også, særlig i de fine improvisasjonene han hiver i trynet på oss.

Nergaards basspill er innimellom ikke langt unna hjemtraktene til Backdoors Colin Hudginston, mens Nilssen er selve drivakselen i denne farkosten. Han pisker de to andre framover som skulle det gjelde livet. Og når det gjelder energisk tromming kan jeg nesten bare tenke meg Torstein Lofthus som er i nærheten av det Nilssen fremviser her. Og at det ikke går helt av hengslene innimellom skyldes at vi har med skikkelige fagfolk å gjøre. De vet hele tiden hva de holder på med, og de lander hele tiden med alle beina trygt på bakken.

Nå skrives denne anmeldelsen godt på overtid en fredag ettermiddag, etter ei hektisk arbeidsuke. Men etter å ha hørt nøye gjennom «komle-plata», kunne jeg gått rett på ei ny arbeidsuke. For dette er musikk som gir energi til hver eneste krok av min velvokste kropp. Råtøft!
Jan Granlie

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode