hefte short s

Anmeldelser

Hilde Hefte

“Short Stories"
PONCAJAZZ 2013

Vi har gått lenge nå og ventet på en ny CD fra Sørlandets vakre jazzstemme, Hilde Hefte. Det er hele seks år siden kritikerroste «An Evening In Prague» med jazzkvartett og The City Of Prague Philharmonic Orchestra kom i platehyllene.

Av: Jazznyttred.

29.03.2013 Skriv kommentar

Men nå kommer «Short Stories», hvor Hilde går helt andre veier. Her er det ingen jazzkvartett, ikke noe stort orkester, men bare Hilde, noen ganger med et piano, en annen gang en harpe eller en bass. Alt nydelig satt sammen til en meget vakker og variert plate.

Plata åpner spennende med Hilde og Fredrik Sahlanders bass i Peter Gabriels «Mercy Street». Noe for meg helt nytt, var bruken av harpe i jazzsammenheng og sporene med Hilde og Sidsel Walstads vakre harpespill tok iallfall meg med storm. På noen spor synger hun med Egil Kapstad på piano og her er nok mine favoritter på plata. Burke og Van Heussens «But Beautiful» er strålende, og Freed og Hallanders «You Leave Me Breathless» er bare så ulidelig vakker i denne versjonen. Foruten disse vakre standardballadene finner vi spennende versjoner av mer poprelaterte låter av nevnte Peter Gabriel, samt Randy Newman og Ricky Lee Jones. Hilde finner også plass til to fine svenske låter, «O Tysta Ensomhet», «Visa från Utanmyra» og vakre «Jag Vet En Deilig Rosa». Alt i alt blir dette et nytt, fint og meget variert album fra Hilde Hefte og hennes for anledningen glitrende medmusikanter. Godt jobba Hilde, ikke vent 6 år til neste gang.
Kyrre Rosenvinge

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode