grand general til web

Anmeldelser

Grand General


«Grand General»
RUNE GRAMMOFON RCD 2139

Ta trommeslageren til Motorpsycho, Kenneth Kapstad, bassisten Trond Frønes fra blant annet El Doom, keyboardisten Erlend Slettevoll fra The Core, gitarist Even Helte Hermansen fra Bushman’s Revenge og sleng på Ola Kvernberg på fiolin så har du ingredienser nok til å kalle Grand General et superband.

Av: Jazznyttred.

01.02.2013 2 kommentarer

Slik høres det også ut. Bandet har tidligere spilt noen sagnomsuste konserter under navnet Kenneth Kapstad Group, men for oss som hører bandet første gang på denne plata, er det lett å skjønne at her har man gått glipp av et fyrverkeri av et band.

Dette er uten sammenligning noe av det tøffeste jeg har hørt på svært, svært lenge. Det minner kanskje vel så mye om ren instrumental progrock som jazz, men så var også progrocken svært jazzinfluert. Rytmisk er dette suggerende som f…, riffene til Helte Hermansen kan skrelle tapeten av veggene, og endelig skjønner jeg hvorfor fiolinisten Kvernberg er utstyrt med lange «side-burns».

Aller best er etter min mening «Red Eye» som er en låt progband på 70-tallet hadde ofret høyrearmen for å lage. Får du ikke fot av dette er bare å bestille full sjekk hos fastlegen. Her er det bare å sende ut nabovarsel og skru opp volumet på stereoanlegget til uante høyder. Gud hjelpe meg for en plate!

Ola Kvernberg (vio, via),
Even Helte Hermansen (g),
Erlend Slettevoll (keyb),
Trond Frønes (b),
Kenneth Kapstad (dr)

Roy Ervin Solstad

2 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode