barxeta

Anmeldelser

Acuna / Hoff / Mathisen


«Barxeta»
LOSEN RECORDS LOS 118-2

UKENS PLATEANBEFALING: Barxeta er et landskap i Spania, der innspillingene fant sted – og nettopp den tittelen er vel like god som noen annen?

Av: Jazznyttred.

16.01.2013 Skriv kommentar

Selv om den like gjerne kunne vært henta fra noen av de andre låtene med geografisk utgangspunkt; som «Belarus», «Latineando», «Havana Drive», eller «Indochina».

Albumet er sammensatt av komposisjoner de alle står ansvarlig for – hver for seg. Men det sier seg jo sjøl at i en jazztrio må ting «komponeres» underveis. Jeg skjønner likevel hvorfor de har valgt å stå ansvarlig for hver sine låter; temaene er såpass tydelige at det synes naturlig at de stammer fra ett og ett hode.

Acuna briljerer på alternative trommesett, Mathisen spiller både elektrisk og akustisk, i likhet med Jan Gunnar Hoff – som nok en gang imponerer som melodiker. Det er min bestemte oppfatning at denne mannen får alt for lite oppmerksomhet rundt sine mange gjøremål.

Hele denne plata er suveren! Men tittelsporet skiller seg likevel ut. Melodilinjene flyter unisont mellom fretless bass og det akustiske pianoet, mens Acuna holder det gående i et slags oppstykka 4/4. Noe av det peneste jeg har hørt på lang tid; en låt med klassikerpotensiale nesten i kategori med Weather Reports «A Remark You Made».

Jazzrock? Mjaaaa… Det musikalske uttrykket er så mangslungent. Det blir for eksempel alltid noe latinsk over det med Acuna på trommestolen. Samtidig er dette så stringent organisert, at Per Mathisens «Grande Castelar» kunne sklidd rett inn i partiturene progrockbanda Yes og Genesis fulgte midt på 70-tallet.
Jeg burde ha hørt gjennom denne plata skikkelig i løpet av fjoråret. (De kunne forresten spart seg for noen sånne vokal-vocoder-greier, men dette er småpirk.) På den annen side; nå kan den ende opp som min favoritt-jazzplate både i 2012 og 2013.

Alex Acuna (dr), Jan Gunnar Hoff (keys), Per Mathisen (b)

Arild Rønsen

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode