HOFF

Anmeldelser

HOFF ENSEMBLE

«Quiet Winter Nights»
2L 087LP

Av: Jazznyttred.

13.12.2012 Skriv kommentar

Jan Gunnar Hoff (p), Børge Petersen-Øverleir (g), Arild Andersen (b), Rune Arnesen (perc), Mathias Eick (tr), Annbjørg Lien (voc, nøkkelharpe, hardingfele), Helene Bøksle (voc), Sondre Bratland (voc), Unni Wilhelmsen (voc), Tomine Harket (voc), Bjørn Johan Muri (voc)
Det var noe veldig kjent med musikken fra denne plata, men det var ikke før ungene mine hørte den at brikkene falt på plass. – Hører du på Blåfjell-musikk? spurte minstejenta. Og det er selvsagt musikken til Geir Bøhren og Bent Åserud med tekst av Gudny Hagen fra NRKs populære julekalendre om nissene på Blåfjell som danner grunnlaget for arrangementene til Jan Gunnar Hoff og hans eminente ensemble av musikere og vokalister. Særlig synes jeg Rune Arnesen sitt perkusjonsspill er strålende og bidrar sterkt til at låtene ikke blir for ensformige og nedpå, men konsertmester Hoff sitt pianospill er også delikat, og Mathias Eick sitt trompetspill fyller perfekt ut på de låtene han er med på. Det er vanskelig å finne favorittlåter når det er så mange høydepunkter som her, men «Ville Fjellgutt» med Sondre Bratland på vokal er strålende. Det samme med «Vesle, rare bygdeunge» med Helen Bøksle bak mikrofonen. Lyden er aldeles strålende på denne utgivelsen, men så blir man lett bortskjemt når det er plateselskapet 2L som står som utgiver. De har vunnet flere Grammy-priser for lydkvaliteten sin, og «Quiet Winter Nights» står ikke tilbake for noen av dem. Plata kan for øvrig lastes ned digitalt i høyoppløst format og kjøpes som LP. Nå kan vinteren bare komme.
Roy Ervin Solstad

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode