ELEPHANT9

Anmeldelser

ELEPHANT9 W/REIN FISKE

«Atlantis»
RUNE GRAMMOFON RCD 2134

Av: Jazznyttred.

13.12.2012 Skriv kommentar

Ståle Storløkken (keyb) Nikolai Hængsle Eilertsen (b) Torstein Lofthus (dr) Reine Fiske (g)
Er Elephant9 Norges viktigste jazzband i dag? Jeg vet ikke, men det virker sånn. Det kan ikke være tilfeldig at jeg hører 70-talls Miles i så mange unge band om dagen. Det hadde jeg nok ikke hvis ikke det hadde vært for at Elephant 9 har satt den syrete jazzrocken på dagsorden igjen. På den tredje plata deres tar de steget enda lenger ut i syrerocken.
Det har de tydeligvis ønsket litt ekstern hjelp til. Plata er tatt opp i Atlantis studio i Stockolm, der alle ABBA-låtene er tatt opp, og de har fått med seg Reine Fiske, gitaristen i Dungen, kanskje verdens beste psykedeliske rockeband akkurat nå. Mine forventninger er skrudd i taket!
Og jo mer jeg hører på denne plata, jo mer oppfyller den de skyhøye forventningene mine. Elephant9 fortsetter med det de gjør best, ta ting lengre ut enn andre tør å gjøre det. Mer bråkete jamming, mer sakrale lydlandskap, lengre oppbygninger, mer intenst komp og drøyere miksing skal du lete lenge etter i 2012. Jeg skulle ønske at Reine Fiske tok litt mer plass, og at det var lagt inn noen overraskende små brudd i de lange oppbygningene. Men dette endrer ikke poenget. Poenget er at Elephant9 låter større, dyrere og mer intenst enn noe annet band det er naturlig å sammenligne dem med. Jeg kommer ikke på noe annet ord enn maktdemonstrasjon.
Arthur Piene

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode