trio 3

Anmeldelser

TRIO 3 + GERI ALLEN 

«Celebrating Mary Lou Williams»
TRIO 3 + GERI ALLEN
INTAKT CD 187

Av: Jazznyttred.

12.10.2011 1 kommentar

Jeg har hatt et ambivalent forhold til Oliver Lakes altsaksspill, men enten er jeg blitt klokere eller så har Lake utviklet spillet sitt i positiv retning. Trio 3 har eksistert noen år, og med klassiskfrijazz/Coltrane/Taylor-trotjenere som bassist Reggie Workman og Andrew Cyrille på trommer blir bunnen i musikken levende og margfull. Ved denne anledningen gjester pianist Geri Allen trioen live på Birdland, i et program der man tar for seg komposisjoner av Mary Lou Williams. Williams begynte sin karriere som pianist, komponist og arrangør på tjuetallet, og bidro sterkt til at Andy Kirks storband ble et av trettiåras fremste. Hun utviklet seg i takt med jazzen, og gjorde bl.a. duoskive med Cecil Taylor på sine eldre dager.
Dette er en musikalsk festaften som begynner ganske fritt og røft. Etter hvert blir rytmikken fas

tere, men likevel alltid med den åpenheten de beste amerikanske bass/tromme-teamene oppviser selv om utgangspunktet er time-basert. Det er direkte morsomt å registrere hvordan Cyrille utfyller og inspirerer medmusikerne. Lake bruker instrumentets register og vokale muligheter i ekstrem grad, med noen enkelt-tone-utropstegn nesten genialt plassert. Jeg måtte hoie med ved flere anledninger. Allen jobber, river og sliter i en ofte litt mørk toneverden hvor jeg hører impulser fra Herbie Nichols. Et sedat publikum som innledningsvis lukter slips og paraplydrinker klapper høflig til å begynne med, men blir overvunnet, og brøler ut sin begeistring mot slutten. Kreativ musikk med engasjement og overskudd kan gjøre slikt med folk. Eneste minus er at pianolyden innimellom er langt fra optimal.
Petter Pettersson

zp8497586rq

1 kommentar

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode