splashgirl

Anmeldelser

SPLASHGIRL 

«Pressure»
SPLASHGIRL 
HUBROCD2509

Av: Jazznyttred.

12.10.2011 1 kommentar

Jo Berger Myhre (b, elec), Andreas Stensland Løwe (p, synth), Andreas Lønmo Knudsrød (dr, perc)
På sitt tredje album siden debuten «Doors. Keys.» i 2007, spinner de tre melankolske herrene i Splashgirl videre på sin hypnotiserende musikk, og trer et skritt tilbake fra den statiske andreplata «Arbor» mot et større fokus på komposisjon. De lange linjene som kjennetegner de andre platene er allikevel sterkt til stede gjennom musikken, som langsomt og organisk vokser i snirklete former langs gjengrodde stier.
Løwe, Myhre og Knudsrød er i jazzsammenheng fortsatt relativt ubeskrevne blad her hjemme. Men som trio har de fått mye positiv oppmerksomhet i utlandet, ikke minst med drahjelp fra Erik Honoré og Jan Bang fra Punktfestivalen.
Flere britiske anmeldere har påpekt det særnorske i lydbildet deres. Jeg tror dette kan tilskrives visse sam-menfallende trekk

med en annen norsk pianotrio som beveger seg vekk fra jazzland: nemlig «in the country», som i større grad kommer frem på «Pressure» enn tidligere album. Kanskje dette igjen kan krediteres miksen fra Randall Dunn, produsent og musiker kjent fra bl.a. dronerockerne Sunn O))) og Earth.
Jeg syns også en sammenligning med yogaimprovisatorene Huntsville kan være på sin plass (også de på Grappas nysatsing Hubro), en annen naturlig referanse som faller meg inn er minimalistmester Steve Reich (særlig på låta «Concerning This Square»).
På sin tredje plate har Splashgirl funnet sin nisje i grenselandet mellom pop-harmonier, droneimpro og minimalistisk komposisjon. En rik og mangefasettert produksjon med en rekke lag utfordrer lyttesansen, men gir rikelig tilbake til den som tar seg tid til å lete bak den sparsommelig utførte fasaden.
Svein Magnus Furu

zp8497586rq

1 kommentar

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode