cover bonafede

Anmeldelser

SALVATORE BONAFEDE TRIO

«Sicilian Opening»
SALVATORE BONAFEDE TRIO
JAZZ EYES 008

Av: Jazznyttred.

12.10.2011 Comments Off

Den italienske pianisten Salvatore Bonafede har vi hatt et par svært overraskende musikalske opplevelser med på plate tidligere. For en stund siden slapp han plata «Sicilian Opening», hans 11. innspilling i eget navn, men han har tidligere medvirket på en haug med CDer sammen med andre bandledere. Etter «Sicilian Opening» kan vi registrer hele ni andre innspillinger, hvorav to er kommet i år.

Bonafede kommer fra Palermo på Sicilia, og begynte å klimpre på pianoet allerede som fireåring. På «Sicilian Opening» har han med seg bassisten Marcello Pellitteri og trommeslageren Marco Panascia på 12 låter som svinger storslagent, enten det er i de mer balladeaktige låtene, eller i de med fart og spenning.

Bonafede er en utsøkt pianist som liker seg i det melodiske hjørnet. Her er det inspirasjoner fra New Orleans (selv om han selv aldri har vært i byen), noen spanske vrier, et par Beatles-låter («Blackbird» og «She’s Leaving Home») og italienske inspirasjoner. Hans

versjon av «Blackbird» må være noe av det vakreste som er gjort over denne låta noen gang. Lyden teknikeren Michael Brorby har klart å framskaffe i studioet i New York er aldeles strålende. Mye er inspirert av Keith
Jarrett, Oscar Peterson og deres like, og det svinger storartet fra start til mål. Noen vil kanskje sammenligne musikken med det beste vi fikk fra salige Esbjörn Svensson, men det er allikevel Bonafedes fingeravtrykk som hviler over hele innspillingen.

Bassisten Marcello Pellitteri spiller et strålende komp, og bidrar i tillegg med noen utsøkte soloer, mens trommeslageren Marco Panascia er akkurat der han skal være. Han pusher, kommenterer og holder foten på rett plass hele tiden.

Salvatore Bonafede må være en av verdens mest ukjente pianostjerner. Som person er han en litt tilbaketrukket og beskjeden herremann, men sett han bak et velstemt flygel, og du får høre hva som bor i denne italieneren. En perle av en pianotrioplate.
Jan Granlie

zp8497586rq

Comments are closed.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode