cover nils petter

Anmeldelser

NILS PETTER MOLVÆR

«Baboon Moon»
NILS PETTER MOLVÆR
SULA RECORDS 88697966222

Av: Jazznyttred.

12.10.2011 Comments Off

Nils Petter Molvær (tp, elec), Stian Westerhus (g), Erland Dahlen (dr, sag)
Nils Petter Molvær har med denne innspillingen både fått nytt band og ny distributør. Han har gått fra mektige Universal til nesten like mektige Sony Music, men utgir fremdeles platene på sitt eget selskap, Sula Records.
Bandet er også nytt, eller det vil si, det er nytt på plate, noe jeg tror har vært bra for den trompetspillende sunnmøringen. I lengre tid synes jeg Molvær har famlet litt rundt for å finne «sitt rette landskap», men med disse to samarbeidspartnerne har han på mange måter «finni seg sjæl», og på «Boboon Moon» spruter musikken nærmest ut av høytalerne. Det høres nesten ut som Stian Westerhus er med på å piske Molvær framover, og Dahlens rocka trommer dytter og dytter utover mot stupet, uten at noen trår utenfor på noen måte.
Å samle Nils Petter Molvær og Stian Westerhus i samme band er en genistrek. De utfyller hv

erandre, og de tør! Fra å være søkende i et slags Jon Hassel-landskap er «Boboon Moon» rocka og fremtidsretta. Innimellom høres den såre trompeten til Molvær nesten plaga ut, mens Westerhus hamrer lyn inn i det musikalske landskapet, og det er uvær på gang, som en høststorm på Nordvestlandet. Når vi samtidig får Dahlens trommer på topp blir dette en perfekt setting, og det hele blir både vakkert og tøft.
Samtidig er de i stand til å ta det hele ned, å gi plass til Molværs trompet («A Small Realm»), hvor Westerhus nærmest klimprer fabulerende i bakgrunnen med små passende kommentarer. Erland Dahlens sag kommer også smyg-ende, og det hele blir utrolig vakkert og originalt.
Musikken hamrer, svever, er brutal, vakker, rocka og lyrisk – nesten samtidig, og vi har fått et verk fra Nils Petter Molvær som kan bli like legendarisk som «Khmer». Strålende musikk fra tre strålende musikere!
Jan Granlie   

zp8497586rq

Comments are closed.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode