cover lord kelvin

Anmeldelser

LORD KELVIN

«Radio Has No Future»
LORD KELVIN
GIGAFON GIGA002

Av: Jazznyttred.

12.10.2011 Comments Off

Eirik Hegdal (s, cl), Erik Johannessen (tb), Gard Nilssen (dr, vib)
William Thomson, Lord Kelvin (26. juni 1824 – 17. desember 1907) var en matematisk fysiker som utførte en rekke viktige arbeider i forhold til termodynamikken. Han ble adlet av dronning Victoria i 1892 til baron Kelvin (Lord Kelvin) for sin innsats for å legge en transatlantisk telegraflinje. Navnet Kelvin kommer fra elven av samme navn som renner gjennom universitetsområdene i Glasgow. Han ble utnevnt til æresdoktor ved Det Kongelige Fredriks Universitet under feiringen av 100-årsjubileet for Nils Henrik Abels fødsel i 1902.

Trioen som er oppkalt etter den matematiske fysikeren har med «Radio Has No Future» begått sitt andre album, og jeg må si at en bedre andrerunde skal man lete lenge etter. Med tre av våre desidert mest interessante musikere på hvert sitt instrument, og med energien på kokepunktet gjennom alle de 16 sporene, har man med dette begått en av å

rets flotteste jazzinnspillinger.

Eirik Hegdals saksofoner og klarinett er innstendig på plass gjennom hele plata. Johannessens trombone skinner både bak og foran, og Gard Nilssens energiske trommespill er med på å løfte de andre musikerne, og må på denne platen være helt i den ypperste verdensklasse.

Mange av låtene har titler som kan assosieres med salige Lord Kelvins arbeid. «The Transatlantic Cable», «Automatic Curb Sender», «Radio…», «The Mirror Galvanometer», «Fourier Ia A Methematical Poem» osv. Men du trenger ikke være veldig oppdatert på de Kelvinske studier for å få mye ut av denne musikken. Den er tøff, hektisk, drivende og flott fra start til mål. En solid innertier for Hegdal, Johannessen og Nilssen. xxxxxxxxxxxxx
Og så er det viktig å ikke glemme Rune Nergaards strålende og særdeles originale coverkunst som er å finne på alle Gigafon-innspillingene. Bare det er verdt prisen.
Jan Granlie

zp8497586rq

Comments are closed.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode