web cover kompen

Anmeldelser

Kristoffer Kompen

«Short Stories of Happiness»
SCHMELL! SMLCD216

Kristoffer Kompen (tb), Andreas Bye (dr), Eyolf Dale (p), Eirik Hegdal (brs), Jo Skaansar (b)
SCHMELL! SMLCD216

Av: Jazznyttred.

16.06.2011 Comments Off

26 år gamle Kristoffer Kompen er en av de store overraskelsene i norsk jazz. De som har fulgt bra med de seineste åra har nemlig fått med seg navnet Kristoffer Kompen, men da i en helt annen setting enn den vi møter han i her, som leder for sitt eget band og med sin egen musikk.
Kompen har ved en rekke anledninger dukka opp i tradjazzsammenheng og da som oftest med «ungdomsbandet» Jazzin’ Babies. Etter studier både i Kristiansand, Stockholm og sist i Oslo, har Kompen så avgjort utvida horisonten sin betraktelig og med «Short Stories of Happiness» framstår han som en av våre mest spennende, unge musikanter – og sammen med Erik Johannessen kan han være mannen som gir trombonen som moderne jazzinstrument et etterlengta løft også her hjemme.
Her har han skrevet all musikken sjøl og forte

ller oss omgående at han har et meget solid grep på den
moderne jazztradisjonen. Alt er for så vidt særdeles melodisk og noe er strengt notert, men samtidig er det også tilløp til frie ekskursjoner – alt dette stortrives denne kvintetten i.
Når så Kompen omgir seg med herrene Bye, Dale, Hegdal og Skaansar, sier det seg nærmest sjøl at han i selskap med kremen av den oppvoksende jazzslekt kan gå nesten hvor han vil, og både ensemblemessig og solistisk er det vi blir servert på toppnivå. Spesielt konstellasjonen trombone/barytonsaksofon er annerledes og gir Kompen Quintet et helt spesielt særpreg.
Få vet hvor Kompen hopper, men uansett hvor så lander han foreløpig svært trygt. Kristoffer Kompen er allerede en musikant som det er spennende å følge.
Tor Hammerø 

zp8497586rq

Comments are closed.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode