WEB MAGIC POCKET

Anmeldelser

MAGIC POCKET & MORTEN QVENILD

The Katabatic Wind
BOLAGE BLGCD013

«The Katabatic Wind»
Hayden Powell (tp, soprantp, v), Erik Johannesen (tb), Daniel Herskedal (tu), Erik Nylander (dr5), Morten Qvenild (p, synth, prog)
BOLAGE BLGCD013

Av: Jazznyttred.

10.02.2011 Skriv kommentar

Under lanseringen av Magic Pockets debutCD uttrykte trombonist Johannesen at det var litt skummelt å være produksjon nummer 13 for Bolage-selskapet. Selv er vi rimelig sikre på at dette kun er en tilfeldighet, og at det ikke ligger noe «skumt» under, for det er ingenting som tyder på at det hviler noen som helst forbannelse over «The Katabatic Wind».
Magic Pocket er i utgangspunktet er brassband (trompet, trombone, tuba og trommer), men bandet liker ikke alltid å låte som et brassband. Derfor inviterer de ofte gjester som gjerne er med på å forme en annen type musikk.
På «The Katabatic Wind» har de alliert seg med keyboard-nerden Morten Qvenild, noe som definitivt er med på å gjøre lydbildet til noe langt annerledes enn for eksempel Brazz Brør og andre i samme setting. På mange måter kan man si at plata mer er et utgivelse med Morten Qvenild med Magic Pocket enn omvendt. For Qvenild tar mye plass på den ti-låteren. Ikke like mye plass som han tok på lanseringskonserten på Blå i januar, men nok til at han er et svært viktig element i lydbildet.
Låtene er skrevet av musikerne i Magic Pocket, rimelig likt fordelt mellom dem, og alle musikerne markerer seg sterkt med moderne, kreativt spill. Spesielt synes jeg trombonist Johannesen gjør en strålende jobb i et litt dunkelt lydbilde som passer bandet perfekt. Herskedals tuba rusler og går, mest som kompinstrument, Powells trompeter låter langt fra så «trad» som jeg har hatt en mistanke om at han låt, og Nylanders trommer har en original lyd, spesielt i cymbalene. Og over og under og foran og bak det hele regjerer Qvenild i sitt eget lydunivers. Dette er med på å gjøre plata til noe mer enn ei rein brassplate. Bandet har klart å lage en original type jazzmusikk, som fenger og fascinerer.
Jan Granlie

Skriv kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode